Electro acupunctuur Amsterdam - praktijk voor natuurgeneeskunde en preventieve gezondheidszorg

English website
Home

Electro-Acupunctuur

Voor wie?

Klachten / Behandelingen

Dieren in de praktijk

Vergoeding

Wie ben ik?

Kontakt & Routebeschrijving

Links-Banners


** PRAKTIJK NIEUWS **


Bekijk deze engelstalige video over Electro Acupunctuur op Youtube
Korte video over Electro Acupunctuur

Stichting RING geregistreerd

Aangesloten bij de VNT
Vereeniging van Natuurgeneeskunde Therapeuten

Het olifantjes onderzoek van start 5 oktober 2006

Sinds 1974 zijn 111 weesjes binnengekomen bij de Sheldrick Wildlife Trust, 67 ervan zijn in leven gebleven, 44 overleden echter. Van juli 2004 tot en met juli 2006 verloren maar liefst 14 kleintjes het leven. © De foto's van de David Sheldrick Wildlife Trust website zijn met toestemming van Daphne Sheldrick overgenomen.

Shimba was het eerste baby olifantje in de nursery van de Sheldrick Wildlife Trust dat in het test / onderzoek programma van de praktijk werd opgenomen. Er worden gegevens verzameld over de invloed van ernstige stress en de samenhang daarmee met het vaak plotseling binnen 24 uur overlijden van de baby aan een tot nu toe onverklaarbare, ernstige en bijna altijd dodelijke longontsteking.

Shimba met zijn moeder Shimba met zijn moeder

Deze twee foto's zijn van Shimba, 5 weken oud met zijn moeder. Zij is overleden aan uitputting en ondervoeding. Haar slurf was ernstig beschadigd door ijzerdraad van een strik waardoor ze al langere tijd niet meer voldoende eten had kunnen vinden.

Naar aanleiding van de zeer slechte meetwaarden van Shimba werd besloten uit voorzorg om ook Chyulu en Lenana in het programma op te nemen die in augustus en september waren binnengekomen.

Vanaf deze datum krijgen alle wees-olifantjes die binnenkomen in de opvang, behalve de, uit voorzorg toegediende noodzakelijke antibiotica, meteen een eerste hulppakket medicatie bestaande uit lichaamsvriendelijke stoffen.

Deze zijn erop gericht de lichamelijke gevolgen van de doorgemaakte stress op te vangen en de darmflora te beschermen en indien nodig ook op te bouwen. Bovendien krijgt ieder olifantje specifiek op zijn of haar behoefte afgestemde voedingssupplementen en homeopatica om het immuunsysteem zo optimaal mogelijk te krijgen.

Deze specifieke informatie wordt verkregen doordat er zodra er een nieuwe olifanten baby wordt binnengebracht zo snel mogelijk wattenstaafjes met speeksel en urine worden gemaakt en per snelkoerier en vliegtuig van Nairobi naar de praktijk worden verstuurd.

Zodra de gegevens uit de meetwaarden zijn afgelezen wordt de benodigde medicatie per email aan Daphne Sheldrick doorgegeven en krijgt het nieuwe kleintje diezelfde dag wat hij of zij nodig heeft in de flesvoeding toegediend.

Lees meer over de olifantjes die vanaf augustus 2006 zijn opgenomen in het onderzoek.

U kunt over mijn werk met de olifanten lezen in het jaarverslag 2006 van de Sheldrick Wildlife Trust Newsletter 2006 ( zie: 1,57MB pdf document - engels, blz. 12 , 2e alinea van boven)