Electro acupunctuur Amsterdam - praktijk voor natuurgeneeskunde en preventieve gezondheidszorg

English website
Home

Electro-Acupunctuur

Voor wie?

Klachten / Behandelingen

Dieren in de praktijk

Vergoeding

Wie ben ik?

Kontakt & Routebeschrijving

Links-Banners


** PRAKTIJK NIEUWS **


Bekijk deze engelstalige video over Electro Acupunctuur op Youtube
Korte video over Electro Acupunctuur

Stichting RING geregistreerd

Aangesloten bij de VNT
Vereeniging van Natuurgeneeskunde Therapeuten

CITES Video: "Laat Olifanten Hun Ivoor Houden"

De olifanten staan zoals gewoonlijk weer op de agenda van het 14e CITES congres ,de conferentie van de partijen (Cop14) die in Den haag gehouden zal worden van 3-15 juni 2007. De 55ste CITES comité bijeenkomst zal op 2 juni plaatsvinden.


Deze video is engelstalig (15,14 MB). Lees de Nederlandse vertaling hieronder.

Een tijd geleden stond CITES een eenmalige verkoop van ivoor toe uit de Afrikaanse voorraden. Dit ondanks het verbod op de ivoorhandel. Het resultaat was een enorme toename van stroperij. Dit komt omdat als er legale handel is toegestaan het heel makkelijk wordt om ook illegale producten te verhandelen.

CITES overweegt nu weer gehoor te geven aan eenmalige verkoop voorstellen dus vragen wij u om er met klem op aan te dringen dat de voorraden worden vernietigd.

Wij willen ook dat iedereen zijn drang naar het kopen van deze producten beheerst. Als er geen vraag naar is hoeft er ook niet voor gemoord te worden.

Dan kunnen de kinderen van onze kinderen ook nog genieten van het zien van deze dieren in hun natuurlijke omgeving. Voor altijd.


TEKST CITES VIDEO- Nederlandse vertaling

Olifanten hebben een hechte familieband en brengen graag veel tijd met elkaar door net als wij, en toen wij deze olifantjes zagen hebben we ze meteen meegenomen. Deze beeldjes hadden net zo goed van ivoor gemaakt kunnen zijn en als we dan niet beter hadden geweten, hadden we ze misschien gekocht zonder ons de consequenties daarvan te realiseren.

Daphne Sheldrick: de toekomst van olifanten in Afrika ziet er niet rooskleurig uit . Zolang er in ivoor gehandeld wordt zullen er weesolifantjes zijn.

Daphne Sheldrick baseert dit op haar 40 jarige ervaring met het weer opbouwen van de leventjes van weesolifantenbabies en het van dichtbij meemaken van de wrede consequenties van de stroperij.

Sinds 1989 is het in Afrika verboden om ivoor te verhandelen, dus hoe komt het dan dat zoveel olifanten worden gedood?

Vanuit Aziatische en westerse landen is er een enorme vraag naar ivoor. Afrikaanse landen hebben grote voorraden dus besloot de CITES een paar jaar geleden tot een eenmalige legale verkoop. Het resultaat is een dramatische toename van de stroperij geweest.

Daphne Sheldrick: vanzelfsprekend zal de olifantenpopulatie over de jaren steeds kleiner worden, zolang er een handel in ivoor bestaat. Totdat er nog maar zo weinig over zijn dat er weer een verbod op de handel zal moeten komen en dan moeten alle voorraden worden verbrand, iets wat uiteindelijk toch zal gaan gebeuren ….ik wilde maar dat ze het nu deden.

In zijn meest eenvoudige vorm komt het stropen neer op simpele economie: zolang er vraag is naar ivoor en andere Wildlife producten zullen deze dieren vermoord worden.

Help het Wildlife.
Laat olifanten hun slagtanden houden.
Uitgestorven dieren groeien niet meer terug.
Vernietig de ivoor voorraden.

We moeten eisen dat de voorraden worden vernietigd.
Stop met het kopen van producten gemaakt van ivoor en olifantshuid.
Als er geen vraag naar is wordt er ook niet voor gedood.
Dus wat gaan we doen?

Laten we ervoor zorgen dat olifanten families met elkaar kunnen opgroeien.

Met speciale dank aan:
Daphne Sheldrick van de David Sheldrick Wildlife Trust - http://www.sheldrickwildlifetrust.org/
Nico Bulder - http://www.nicobulder.com/
Yvonne van der Mey - http://www.yvonnevandermey.nl/
Marleen le Febvre - http://www.marleenlefebvre.nl/