Electro acupunctuur Amsterdam - praktijk voor natuurgeneeskunde en preventieve gezondheidszorg

English website
Home

Electro-Acupunctuur

Voor wie?

Klachten / Behandelingen

Dieren in de praktijk

Vergoeding

Wie ben ik?

Kontakt & Routebeschrijving

Links-Banners


** PRAKTIJK NIEUWS **


Bekijk deze engelstalige video over Electro Acupunctuur op Youtube
Korte video over Electro Acupunctuur

Stichting RING geregistreerd

Aangesloten bij de VNT
Vereeniging van Natuurgeneeskunde Therapeuten

Wat is elektro-acupunctuur?

Electro-acupunctuur is een moderne vorm van onderzoek waarbij reacties van het lichaam cijfermatig worden vastgelegd. Hierdoor is zowel het stellen van een diagnose, vaststellen van tekorten, blokkades, stoorvelden en allergieen als therapie mogelijk.

De diagnostiek via electro-acupunctuur werd ontwikkeld door Dr. Reinhold Voll in 1953. Hij was aanvankelijk huisarts en acupuncturist en niet helemaal tevreden met de resultaten van de klassieke (Chinese) acupunctuur en met de wat mystieke achtergronden er van.

Hij zocht naar een manier om deze vorm van Traditionele Chinese Geneeswijzen overzichtelijker en gemakkelijker toepasbaar te maken. Electro-Acupunctuur is de synthese van de westerse electronica en de klassieke Chinese Acupunctuur.

In de klassieke acupunctuur gaat men uit van de veronderstelling, dat gezondheid een energetisch evenwicht is van de organen, waarbij ieder orgaan, afhankelijk van de gezondheidstoestand energie produceert, die via bepaalde plaatsen op de huid, de zgn acupunctuurpunten, is te beinvloeden. Voll ontwikkelde een methode om deze energie (=electrische activiteit van het orgaan) met behulp van een apparaat te meten.

Dit is vergelijkbaar met het principe van het maken van een EEG of ECG waarbij de electrische activiteit van het hart of de hersens wordt gemeten. In de electro-acupunctuur wordt de weerstand voor electrische stroom in een bepaald acupunctuurpunt bepaald. Tussen het acupunctuurpunt en het erbijhorende orgaan bestaat direct verband.

Bij de methode volgens Voll blijkt, dat de weerstand van het acupunctuurpunt een maatstaf is voor de energie in een bepaald orgaan en daarbij een weerspiegeling van de functietoestand waarin het verkeert. Zo is het mogelijk om via de acupunctuurpunten de organen en hun functie te meten en cijfermatig vast te leggen.

Op deze manier wordt het gehele functioneren van de mens of het dier in kaart gebracht en kan vastgesteld worden waar de oorzaak van de klacht zich bevindt. Het blijkt mogelijk op acupunctuurpunten selectief in te werken. Via deze punten is het ook mogelijk de energie van een bepaald orgaan zonodig in evenwicht te brengen. Het hieruit ontwikkelde systeem werd "de electro-acupunctuur volgens Voll" genoemd.

Leerlingen van Dr. Voll ontwikkelden later de medicijntesting waarbij de medicamenten zoals b.v. homeopatische en voedingssupplementen meegemeten konden worden om zodanig de invloed ervan te kunnen bepalen op het lichaam.

Op deze manier is de EAV niet alleen een diagnose methode maar kan er tevens door middel van meting de benodigde medicatie door worden vastgesteld. Acupunctuurpunten reageren direct (energetisch) op elke vorm van therapie. Een medicament, opgenomen in de weerstandsmeting, beïnvloedt de meting, dus met andere woorden: het is mogelijk te testen welke medicijnen u nodig heeft om weer gezond te worden.